Recents in Beach

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

Saturday, July 11, 2020

G.K Quiz on Indian Cities

1.Bijapur is known for its

A.severe drought condition
B.Gol Gumbaz
C.heavy rainfall
D.statue of Gomateswara

Answer: Option B

2.The Centre for Cellular and Molecular Biology is situated at

A.Patna
B.Jaipur
C.Hyderabad
D.New Delhi

Answer: Option C

3.The famous Dilwara Temples are situated in

A.Uttar Pradesh
B.Rajasthan
C.Maharashtra
D.Madhya Pradesh

Answer: Option B

4.Where is the Railway Staff College located?

A.Pune
B.Allahabad
C.Vadodara
D.Delhi

Answer: Option C

5.Wadia Institute of Himalayan Geology is located at

A.Delhi
B.Shimla
C.Dehradun
D.Kulu

Answer: Option C

6.The Dr. Babasaheb Ambedkar Marathwada University is at which of the following places?

A.Aurangabad
B.Nanded
C.Parbhani
D.Nagpur

Answer: Option A

7.The Indian Institute of Science is located at

A.Kerala
B.Madras
C.Bangalore
D.New Delhi

Answer: Option C

8.Which city is known as 'Electronic City of India'?

A.Mumbai
B.Hyderabad
C.Guragon
D.Bangalore

Answer: Option D

9. Bagh, a village in Gwalior is famous for

A.Sculptures
B.Architecture
C.Cave Painting
D.All of the above

Answer: Option C

10.The headquarters of the National Power Training institute is located in

A.Pune
B.Bhopal
C.Faridabad
D.Lucknow

Answer: Option C

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot