Recents in Beach

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

Saturday, July 18, 2020

Zoology Quiz

1. Yellow fever is spread by

A. air

B. water

C. house fly

D. mosquito

Answer:C

2. Rh factor is present in

A. blood

B. urine

C. lymph

D. sputum

Answer:A

3. Retina contains the sensitive cells called

A. rods and cones

B. cones and cortex

C. rods and pelvis

D. cortex and fovea

Answer:A

4. BCG Vaccination is injected to get immunity from

A. Polio

B. Cholera

C. Small Pox

D. Tuberculosis

Answer:D

5.---- pairs of spinal nerves are present in the human body

A. 28

B. 31

C. 35

D. 42

Answer:B

6. ____cause malaria and sleeping sickness

A. bacteria

B. viruses

C. protozoans

D. none of the above

Answer:C

7. Number of bones in human body is

A. 220

B. 292

C. 302

D. 206

Answer:206

8.The structure of double helix of DNA was described by

A. Dr. M. Soha

B. Watson and Crick

C. Dr. S. Hawking

D. Dr. A. Fleming

Answer:B

9. Which among the following helps in circulation of blood?

A. Lymphocytes

B. Monocytes

C. Erythrocytes

D. Blood platelets

Answer:A

10. The fungal derivative used in the treatment of tuberculosis is

A. Anacin

B. aspirin

C. streptomycin

/>
D. tetracycline

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot