Recents in Beach

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

Friday, July 17, 2020

G.K quiz

1.Madharasas are the schools of, which caste?

(A) Jain

(B) Hindus

(C) Muslims

(D) Christians

Correct Answer : C

Q2 :Shore temple is located at, Which City?

(A) Calicut

(B) Sanapur

(C) Patna

(D) Mahabalipuram

Correct Answer : D

Q :3The highest peak in South India is, Which hill?

(A) Everest

(B) Doddabetta

(C) Nilgiri hills

(D) Anaimudi

Correct Answer : D

Q 4: Red Cross was founded by, Which ?

(A) A.Cursetji

(B) Badel Powell

(C) J.H.Durant

(D) Trygve Lie

Correct Answer : C

Q5 :The gas used to extinguish fire, Which gas is?  

(A) Carbon Monoxide

(B) Neon

(C) Nitrogen

(D) Carbon Dioxide

Correct answer:D

Q6 :The largest part of the human brain part is? 

(A) Cerebellum

(B) Midbrain

(C) Cerebrum

(D) Medulla Oblongata

 Correct Answer: C

Q7 :Jamini Roy was a famous for

(A) Dancer

(B) Actor

(C) Producer

(D) Painter

Correct Answer : D

Q8 :Who is Tania Sachdev?  

(A) Actress

(B) Chess Player

(C) Dancer

(D) Singer

Correct Answer : B

Q9 :The biggest oil refinery in India is at, which city?   

(A) Mathura

(B) Koyali

(C) Digboi

(D) Haldia

Correct Answer : B

Q10 :The amount of light entering the eye is regulated by which?

(A) Schlera

(B) Iris

(C) Pupil

(D) Ciliary Body

Correct Answer : B

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot