Recents in Beach

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

Friday, July 10, 2020

G.K. Quiz on india

1.Who was the first Prime Minister of India?

a. Indira Gandhi

b. Narendra Modi

c. Jawaharlal Nehru

d. Rajiv Gandhi

Answer:c

2.What is the capital city of India?

a. New Delhi

b. Mumbai

c. Kolkata

d. Chennai

Answer:a

3.Which state is also known as the “Fruit Bowl” of India?

a. Jammu and Kashmir

b. Himachal Pradesh

c. Assam

d. Meghalaya

Answer:b

4.Who is Sachin Tendulkar?

a. Indian Hockey player

b. Indian Cricketer

c. Indian Kabaddi player

d. Indian Marathon Runner

Answer:b

5.Who discovered India?

a. Vasco da Gama

b. Christopher Columbus

c. James Cook

d. Willem Janszoon

Answer:a

6.Who is popularly known as the “Iron Man” of India?

a. Lal Bahadur Shastri

b. Sardar Vallabh Bhai Patel

c. Mahatma Gandhi

d. Dr. B.R Ambedkar

Answer:b

7.Which is the national sport of India?

a. Cricket

b. Hockey

c. Kabaddi

d. Football

Answer:b

8.Who is the current President of India?

a. Ram Nath Kovind

b. Pranab Mukherjee

c. A. P. J. Abdul Kalam

d. Pratibha Patil

Answer: a

9.Which place in India is also known as the “Land of Rising Sun”?

a. Sikkim

d. Arunachal Pradesh

c. Karnataka

d. Gujarat

Answer: d

10.Where is Taj Mahal located in India?

a. New Delhi

b. Kolkata

c. Agra

d. Lucknow

Answer: C

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Your Ad Spot