1. 1st July is celebrated as:
A. Doctor’s Day
B. Postal Worker day
C. Canada Day
D. All the above
Ans. D
Explanation: 1st July is celebrated as Doctor’s day, Postal Workers Day, Canada Day, Chartered Accountants Day, National U.S. Postage Stamp Day, and National Gingersnap Day.
2. National Anisette Day is observed on:
A. 2nd July
B. 6 July
C. 9 July
D. 11 July
Ans. A
Explanation: National Anisette Day is observed on 2nd July every year and is popular in Spain, Italy, Portugal and France.
3. 4 July is celebrated as:
A. National Fried Clam Day
B. Independence Day USA
C. World UFO Day
D. None of the above
Ans. B
Explanation: Independence Day USA is celebrated every year on 4 July.
4. When is World Population Day celebrated?
A. 10 July
B. 11 July
C. 12 July
D. 13 July
Ans. B
Explanation: World Population Day is observed annually on 11 July to focus the attention on the urgency and importance of population issues.
5. World Zoonoses Day is celebrated on:
A. 4 July
B. 5 July
C. 6 July
D. 8 July
Ans. C
Explanation: World Zoonoses Day is observed every year on 6 July to emphasise and bring the problem awareness amongst people and teach them to take the right action.
United States Independence Day
6. National Simplicity Day is observed on 12 July every year to honour........
A. Henry David Thoreau
B. Woodrow Wilson
C. David Hume
D. John Locke
Ans. A
Explanation: National Simplicity Day is observed annually on 12 July to honour Henry David Thoreau.
7. Paper Bag Day is observed on:
A. 5 July
B. 9 July
C. 12 July
D. 15 July
Ans. C
Explanation: Paper Bag Day is observed on 12 July annually to recognise the importance of an invention of Paper Bag.
8. French National Day is celebrated as Bastille Day on:
A. 12 July
B. 14 July
C. 17 July
D. 18 July
Ans. B
Explanation: Bastille Day is celebrated on 14 July every year. This day marks the anniversary of Storming of the Bastille on 14 July, 1789.
9. 18 July is observed as:
A. World Day for International Justice
B. International Nelson Mandela Day
C. National 7-Eleven Day
D. World Tourism Day
Ans. B
Explanation: International Nelson Mandela Day is observed on 18 July every year to call us every day, to make the world a better place.
10. Pi approximation Day is celebrated on:
A. 17 July
B. 20 July
C. 22 July
D. 23 July
Ans. C
Explanation: Pi Approximation Day is observed on 22 July every year because of the value of Pi that is 22/7.

No comments:
Post a Comment